GULLABO STUGA

Hondvriendelijk vakantiehuis in Zweden / Hundefreundliches Ferienhaus in Schweden

Omgeving

Gullabo stuga ligt midden in het bos, aan een doodlopend pad. Om bij het huis te komen, rijdt u vanaf Gullabo nog enkele kilometers over een gravelpad. 
Vanuit het huis zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen of fietsen.

Torsås
Het huis ligt nabij het plaatsje Gullabo in de gemeente Torsås. In Torsås kunt u terecht voor o.a. supermarkten, dierenwinkel, huisartsenpost, apotheek, banketbakkerij, geldautomaat, tankstation, aantal eetgelegenheden etc. U rijdt hier in circa 20 autominuten naartoe. 

Bergkvara
Een kleine plaats met een jachthaven aan de oostkust, met onder andere een scheepvaartmuseum. Fiets-, kajak- en kanoverhuur vanaf camping Dalskär. Vanaf Bergkvara zijn boot- en dagtochten mogelijk naar de vuurtoren van het eiland Garpen.
U rijdt in ongeveer 25 minuten naar Bergkvara.

Karlskrona, Kalmar en Öland
U rijdt in circa 45 autominuten naar zowel Kalmar als Karlskrona. Hier vindt u een uitgebreid winkelcentrum, musea, bioscoop, restaurants en diverse waterrecreatie mogelijkheden. Kalmar heeft o.a. een IKEA vestiging en een mooi kasteel. Via een brug rijdt u van Kalmar naar het mooie eiland Öland.

Karlskrona staat sinds 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco. Het heeft een 300 jaren oude marinebasis en een goed bewaard gebleven oud stadscentrum. De stad is omringd door de scherenkust. Scheren zijn kleine, rotsachtige eilandjes in ondiep, brak water.